tiistai 18. toukokuuta 2010

Kevät vai kesä?


"Äitiii! Onko nyt kevät vai kesä?"
"Ööööjootota. Nyt on kevät, mutta kesäkeli. Tai sitteki kesä, mutta virallinen kevätkuukausi. Tai emmäätiiä." Mutta lämmin on ollu!

Viikonloppuna vihreys humahti koko maisemaan. Eilen maanantai-iltana ajattelin, että en viiti kyllä enää kertaakaan sanoa Aapolle että "onpa vihreää!" Muuten vois vaikka luulla, että mää toistelen koko ajan samaa.

Nyt en jaksa etsiä vastauksia kirjoista. Onko teillä kokemusperäistä tietoa seuraavissa asioissa?
1. Pitääkö viinimarjapensaiden juuressa rehottavien rikkaruohojen kasvua hillitä? Jos kyllä, niin miten?
2. Kannattaako rikkaruohoja ylipäänsä nyppiä? (Toisaaltahan ne tuo kivaa rehevyyttä...)
3. Pitääkö kukat kastella joka ikinen ilta?

Täällä olis muutama kesäkurpitsan taimi vailla kotia. Saapi tulla hakemaan.

10 kommenttia:

Memma kirjoitti...

Ompas mukava blogi:)
Mä nyhdän rumat rikkaruohot pois eli ohdakkeet ainaki..semmosten vehreiden ihan kivannäkösten rikkaruohojen annan kasvaa ni ei tarvi miettiä millä ne rumat paljaat kitketyt alueet täyttäis! Ja mä kastelen kukat kuumalla ilmalla kukat/kasvit joka päivä, muuten ehkä kerran kaks viikossa. En oo oikeen mikään puutarhamestari ku meinaa kukkaset kuolla jo sisällä taimen kasvatus vaiheessa :D Terkkuja sinne teijän viihtyisän vihreän talon asukeille!
-Meri

Anonyymi kirjoitti...

Joo teidän pihanne on ihanan... ruohonvihreä! Ja vähän sammaleen, marjapuskan...
Kasteluthan tapahtuu mieluusti ihan illalla tai aamulla. Meillä on ihan pikku läntti takapihalla joka ei ole maanmyllerryksen alla, vähän toista kuin teillä. Toivottavasti Ollin jalka parantuu!

soumeliini kirjoitti...

Hirveen kivoja kuveja!! Mikä Ollin jalassa?Toivottavasti ei mitään pahempaa? Kyllä rikkaruohot kannattaa kitkee, muuten ne ottaa vallan (marjapensaitten kohalla syö virtaa) mull on kokemusta edellisestä; kattelen voipuneena ENTISTÄ kaunista kukkapenkkiäni...
Ja Meriki on oikeen taimia kasvattanu?? Entä Anni, ihan itekö oot saanu aikaan kesäkurpitsan taimia???
Just tuossa Maisan ja Saran kans intettiin, ett onko jo kesä;)
Ainaki Maisa sano jo ruskettuneensa ja siitä päätteli kesän alkaneen...
Mut lasten mielestä siis kesä alkaa kun koulu loppuu.
Psst..pääsin OAKK:n erityisohjaajan koulutuksen haastatteluun, 26. pv, pidä peukkuja=)

inkamummi kirjoitti...

Minulla oli silloin muinoin vanhoja marjapensaita, jotka aina antoivat satoa, vaikka en niitä kummemmin hoitanutkaan.Vaan kun sitten tulee marjojen poimimisaika, niin kyllä pitää pitkät nokkoset repiä pois ja juolavehnät, mieluimmin tietenkin juurineen ja kyllähän ne todella "virtaa ottavat" heti alkukesästäkin.Noi kauniit perennat kyllä pärjäävät, vaikkei niitä joka ilta kastellakaan,vaan milloin kastellaan, niin sitten ihan kunnolla ja mieluimmin illalla. Onnea tarhureille!

Anni kirjoitti...

Memma: Kiva kun löysit tiesi tänne! Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan. Tykkään kommenteista paljon!

Anne: Olli syö antibioottia ja astuu jo kipeällekin jalalle.

Soumeliini: Olli astui ruosteiseen naulaan sunnuntaina, ja on kävellyt varpaillaan. Eilen kävimme lääkärissä, ja paraneminen on hyvässä vauhdissa.
Kesäkurpitsan taimet sain ystävältä. Hällä niitä vasta onkin! Mullekin riitti niin monta, että ei riitä kasvimaalla tilaa muulle, jos laitan ohjeen mukaisen alan, ja kaikki taimet. (mulla meinaa koko ajan tulla taimen tuon taimi-sanan kohdalla. Olen aika amatööri vielä :))
Onnea haastatteluun. Taidankin googlettaa seuraavaksi tuon erityisohjaajakoulutus-sanan!

Inkamummi:Kiitos tiedoista!

Kiitos kaikille vinkeistä. Otan vaarin.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kauniita kukkia aijai.Minä olen joskus laittanu tuollaisten vanhojen marjapensaiden juurille ihan vaan rikkaruohojen päälle lä
peensä kastellut sanomalehdet siis paksu kerros lehteä ja ne täytyy olla aivan märät, liotan niitä jossain saavissa monta tuntia. Niiden sanomalehtien päälle vaikka nurmisilppua. Kestää monta vuotta ennenkuin tarvii uudestaan tehä mitään. Voihan sieltä ensin enimmät ja pitkät heinät esim.repiä pois. Onpa kiva kuulla että sua tosiaan se piha jaksaa noin kiinnosta ja mikä ettei kun on noin valmista, että kevätkukatkin valmiina.Hyvää jatkoa vaan,tänään just ajattelin et olis kiva saada teitä kylään ku ei ite kukiltaan ja taimiltaan pääse, mutta siellä taitaa olla sama juttu.tuumii muori.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipas pitkään vaan yhtä ja samaa kukkien kastelu jäi. Ite en oo tulppaaneita enkä narsisseja mitä teillä näky kuvissa olevan kastellu koskaan kun ne ovat penkeissä ulkona, keväällä kyllä maassa kosteus pitkään säilyy mutta muut perennat sitten kesemmällä jos on pitkiä kuivia kausia jo vaativat kasteluakin.Inka mummin ohje oli hyvä. jatkoi muori.

Anonyymi kirjoitti...

Jos sen kasvihuoneen tilkitsee ja laittaa puolilleen vettä, siinä voisi ehkä kasvattaa taimenia? Hah hah haa!

Anni kirjoitti...

Anne: Hyvä idea! Ehkä ensi kesänä toteutamme sen.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt on jo ihan kesä. Tulisipa uusi päivitys blogiin!