perjantai 4. kesäkuuta 2010

Kesä, Loma


Enää ei ole epäilystäkään. Nyt se on täällä!

Paljaat varpaat
Kevyet vaatteet
Vapaapäivät
Energia
Lomastressi
Tuhat tekemistä
Raparperi
Pihakokkaus
Hiekkalaatikko
Vesipyssyt
Omenan kukat
Syreenin kukat
Kukat!
Hameetshortsit
Tuulen suhina puissa
Lapset iltaisin likaisina kuin kaivosmiehet.

Kesä!

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten ihanaa. Ja hiekkalaatikko ja hiekkaa jo lapattu laidan yli. Onko Iittala jokin raparperipitäjä, luomukaupassa myytiin Iittalan raparperia??? Ostin kuitenkin saaristolaiskinkkua, enkä kadu.

Anni kirjoitti...

Kyllä Iittala on raparperipitäjä. Joka pihassa komeat raparperit! Saaristolaiskinkkukin kuulostaa hyvältä. (Kannatti kannustaa blogin päivitykseen, tartuin toimeen luettuani toivomuksesi)

soumeliini kirjoitti...

Eipä sitä taida paremmin sanoa..:)Varsinkin viimeinen kohta kolahti!
Meillä on monta kaivosmiestä myös...
Mitähän kaikkea siitä raparperista voi valmistaa? Soppa ei meillä mene kaupan, piirakat kyllä, mutta parasta se on kuulemma paljaaltaan sokeriin kastettuna, muistatko?

Anni kirjoitti...

Muistan kyllä. Taisi sokeri olla siinä se herkku!
Meillä menee soppa tosi hyvin. Tai oon kyllä tehny raparperi-mansikkasoppaa. Ja raparperihilloke kaardemummakermavaahdon kanssa jälkkäriksi on parasta! (ei maistu meillä kyllä lapsille) Jotkut tekee vispipuuroakin.

Oon kaikille piipahtajille tarjonnu raparperia kotiin viemisiksi, niin alkaa olla jo aika vähissä...

Niin ja sitten on vielä se porkkana-rapareri-hillo, joka oli kyläpaikassa kovin maukasta pannarin päällä!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä teijän kesä. ei ihme ettette tänne Vaasasta ehtineet olihan sinne kotiin kiire kesän viettoon!!!
Täällä muorilla on vielä raparperit puskissa en tiijä mitä tekis. Yksi pakastimista kyllä tyhjeni mutta ajattelin etten sitä enää käyttöön ottaiskaa, mutta pitäsköhän tehä sitä hyvää hilloa. Kyllä vaan se kesä on tosin täälläkin Toni tuolla ulukona juoksee kaikki paikat taas kattellen kun on ollu jonkun aikaa pois kotoa. Kesäterveisin.muori.

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin raparperihilloke vaniljajäätelön kera! Raparperi-kermaviilipiirakka!

spk kirjoitti...

Hrr. Täällä pohojoisemmassa on ollu kyllä raikkaat ilimat! Ja tuntuu, että tuo tuuli pureutuu nahankin alle... Eipä passaa valittaa silti: lapset saa olla molemmissa mummuloissa pitkästä aikaa ja mummulat saa olla lasten kanssa. Itellä vaan tuo kasvatustiede rassaa ehkä millin verran. Toivottavasti saan sen väännettyä läpi ennen ku joulu tulee. Tsemppaa mua:) Takas kotiin reilun viikon päästä! Terkkuja!

Hanna kirjoitti...

Missäs teiän hyttyset on, ku niitä ei listalla näy..? :) täälä niitä on aivan järkyttävästi, pitää vaan yrittää tulla toimeen niitten kans, ettei mee kesä pilalle.. Ihania kuvia! Meiän raparperit on niin varjossa tuossa leikkimökin nurkalla, ettei ne kasva.. jos siirtäis ne vähä aurinkoisempaan paikkaan.. lasten herkkua ja tykkään kyllä itekki paistoksesta, piirakasta ja sopasta :)päivittelepäs vaan blogia kun ehit, joka päivä pitää käyä kurkkaamassa, jos ois jotain uutta :) kesäterkuin Hanna

Anni kirjoitti...

spk: Tsemppaan! Täysillä.
Ajattelinkin just eilen, että milloinhan oot taas maisemissa. Tu/tulkaa sitten käymään, kesälomalla ehtii! Hyvä, että teitä siellä palelee, niin on mukava palata sitten kotiin!

Hanna: Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan! Kirjoitteletkohan Ylivieskasta? Eli ajattelenkohan oikeaa Hannaa...
Koitan päivittää vähän ahkerammin, mutta stressiä en tästä ala ottamaan.. :)
Kyllä täälläkin hyttysiä on. Sääskiä. Itikoita. Mutta ei niin paljon kuin pohjoisemmassa, onneksi!

Anni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Ylivieskan Hannahan "se" oon jo kauan oottanu etteiköhän Hannaa ala kuulumaan langoille, hyvä hyvä. Kyllä meinaa tämä kesä viijä muassaan niin tuonne ulos että oon tuumannu et mistähän tupaan sais emännän ettei huusholli olis aina kuin pommin jäljiltä ja tiskit kertyy, onneksi nyt just alako sateleen on kiva välillä touhuta tääläkin jotain. Kyllä maalla on kivaa. Hyvää kesää vaan kaikille! Ritva-muori.

Hanna kirjoitti...

Joo ykasta :) oon mä jo tuonne aiemminki kommentoinu, varmaan Akun jutun alle.. siinä oli niin huippu video <3

Kate kirjoitti...

Haluaisin nähä teiän talon, oon kuullu juttuja. Ehkä me päästään kesän aikana teille kylään jos kukkaro antaa periksi :)

Hoidan muuten täällä lapsia muutamassa perheessä ja on tosi kivvaa olla lasten kanssa monta tuntia ulkona kun on lämpimää, aina pitää lasten saaha laittaa shortsit ja t-paidat ku aurinko yhtään pilkottaa.

Lisää aurinkoa teille ja meille!

Anni kirjoitti...

Kate! Jee, sinäkin täällä!
Joo, tulkaa ihmeessä käymään! Odotan. Taloa voi tulla kattomaan, mutta on meissäkin kattomista, seittemässä.

Tänään oli kylmää ja sateista. Siitä huolimatta pariin kertaankin piti perustella pojille, miks ei saa laittaa shortseja!

Kummitytöltä terveinen!

sara kirjoitti...

Kohta nähdään! Kovasti oon oottanu että pääsis Ollin kans karttoja tutkimaan, Akun kanssa seikkaileen ja Toivon kans leikkimään. Ainoa ja Liinaki tietenki hoitamaan. Vielä päivä tai pari. (:

Anni kirjoitti...

Tervetuloa Sara!
Täällä odotetaan sua... <3