tiistai 15. kesäkuuta 2010

Toivo


Toivo on sanaseppo. Hän sieppailee sanoja ja sanontoja ilmasta, saduista ja lauluista, ja käyttelee niitä sujuvasti arjessa. Eräänä kevätaamuna laitoin Toivoa autossa turvavyöhön, kun hän totesi, että "Laita köysi vyötäisilleni, niin lähden!" (Grimmin satu Tulukset). Tämäkin sutkaus tulla livahti suusta ihan huomaamattomasti, onneksi korvani olivat auki.

Toivo leikkii isompien leikeissä jo aivan täysivaltaisena jäsenenä. Häntä ei pompotella turhaan. Naapurin koululaistyttökin saattaa leikkiä tyytyväisenä Toivon kanssa ihan kaksin. No joo, välillä leikeissä Toivo saa koiran tai vauvan roolin ihan annettuna, ja usein niihin suostuukin. Mutta ei aina.

Toivolla on usein kengät väärissä jaloissa tai nuttu nurin. Hassulta näyttivät myös viistaskufarkut väärinpäin päälle puettuna: takataskut edessä ja vetoketju takana. Kun Toivolle huomauttaa näistä erheistä, saa aina saman vastauksen "Ei se haittaa!" Ja Toivoa se ei kyllä haittaakaan.

Toivon menemisen tahti ja tatsi on hidas, mutta ei kankea. Hänessä on jotankin niilopielismäisen irtonaista. Rentoa. Lunkia. Joinakin päivinä tuntuu että Toivo on suorastaan laiska. Toistuvat ovat ne hetket, kun jonnekin pitäisi lähteä, ja Toivoa odotetaan.

Toivo on aivan myönteinen! Melkein aina tällä pojalla on hymy silmissä, ja helposti hymy valtaa kokonaan pienet kasvot. Ja siihen Toivo tuntuu luottavan, että kaikki sujuu, elämä kantaa. Ja jos ei aina ihan sujukaan, niin "Ei se haittaa!"

7 kommenttia:

soumeliini kirjoitti...

Aivan ekana..;)
Just niin Toivo, että ikävä tuli, vaikka turvavyöjuttu olikin jo aiemmin kuultu, silti kirjotettuna helmi <3
En voi sille mitään, että tulee Aapo mieleen. Mutta aivan varmasti myös Annilla on osuutensa, ehkä siinä sanailussa?
Nää kuvat on niin hyviä, että näitä oottaa ja aina ekaksi avaa kun nettiin menee; kiitos, Anni, tuot pikkuset lähemmäksi...
Sarahan on jo matkalla sinne teille...toivottavasti kaikki sujuu kuten suunniteltiin.

Anni kirjoitti...

Kiva, että ilahduttaa! Blogia pystyttäessä olittekin te kauempana olevat ajatuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivo on niin kiva kun hän virnuilee. En ollutkaan kuullut tuota vyöjuttua. Mutta lauantainahan keskusteltiin Toivon kanssa ruokakulttuurista. Minä houkuttelin Toivoa syömään sanomalla: "Kastike on parasta". Johon Toivo iloisena: "Kastike on PAHINTA."

Sara kirjoitti...

Mun oma pikku vauveli! Jota ei muute Toivolle sanota ko se ei siitä tykkää. Osu ja kolahti kyllä nuo kaikki jutut Toivoon nii että hirvee ikävä Toivoaki ja sitä sen naurua ja korvasta ja korvaan olevaa hymyä. (:
Terveisiä myös Ritva-mummulta täältä Kauhajoelta, ja huomenna sitte nähhäänki! <3

Sara kirjoitti...

Toivo on mun oma pikkuvauveli! Toivolle ei saa sitte kertoa ko se ei siitä tykkää. Tuo Toivon turvavyö lausahdus oli ihan paras! (: Kaikki nuo asiat sopi Toivoon nii hyvin että kolahti. Tuli heti mieleen se Toivon nauru kun se on niin hauska.
Terveisiä Ritva-muorilta! Täältä Kauhajoelta huomenna starttaillaan ja huomenna nähhään! <3

Memma kirjoitti...

Hiukan mua nauratti ku kerkisin tohon turvavyö-kohtaan asti! Täs on Anni mun blogin osote: http://memazu.blogspot.com/

En oo viiteen vuosisataan kirjottanu sinne ja pidin sitä piilotettunaki nyt välillä, mut mä nyt ihan siks vaan laitan sen ku oli puhetta siitä sillon teillä. Ehkä mä joskus taas kirjottelen sinne jotain tai kehittelen kokonaan uuden blogin.

Anni kirjoitti...

Memma: Kiitos linkistä, kurkkasin.
Jatka, jos yhtään innostaa, blogin pitoa. Lupaan käydä, ja kommentoida! :)