perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kulinaristeja


Vihreässä talossa asuu minun, ikuisen herkuttelijan, lisäksi muitankin herkkusuita. Poikien yksi tavallinen puheen- ja haaveilunaihe on synttärikakut: Minkälaisen haluais? Mikä aihe? Mikä koristus?

Viikkorahalla (1e/poika) on tähän asti ostettu syötävistä karkkia, suklaata, jäätelöä ja yksi vanukas, mutta suunnitelmissa on välillä muutakin. Tänään Olli suunnitteli ostavansa kermaa tai juustoa! Kerman makuun pojat ovat päässeet mm. puolukkapuuron kylkiäisenä. Siihen on kyllä sekoitettu aina kevytmaitoa kermaa enemmän, mutta kyllä sen kerman sieltä minäkin tyytyväisenä maistan.

Leipä tekee kauppansa aina paremmin, jos sille saa margariinin tilalta laittaa "oikeaa voita".

Synttärikakkujen suunnittelun ohella synttärilahjatoiveet ovat yleinen puheenaihe. Usein toiveet ovat leluja tai nikkarointivälineitä, mutta välillä myös herkkuja. Toivo haaveili vastikään keksipaketista synttärilahjana ("Se olis paketoitu niin kuin kirja, että se näyttäis aivan kirjalta, mutta sitte se oiski keksipaketti! Kihhihhii...) Olli taas maiskutteli kertoessaan, että haluaisi lahjaksi kakun, minkä vain kakun ("Kato ku lahja on lahja, sitä vaan saa jotain"), mutta kuitenkin mieluiten suklaakakun.

Ollilla erityisesti on söpö tapa pyytää tiettyjä ruokalajeja. Kun pieni pellavapäinen poika illalla sängystä huutaa äitiä käymään, ja sitten pyytää, että seuraavana päivänä olisi aamiaiseksi pannukakkua, ei äiti oikein muuta voi, kun alkaa rikkoa munia, etsiä vehnäjauhopussia jne. Ollin toivomuksesta meillä on syöty myös mannapuuroa, maksalaatikkoa, makaronilaatikkoa ja kuskuslohisalaattia.

Huomenna lapsilla on taas juhlapäivä, lauantai. Silloin saa kato karkkia! (Äiti ja isi taisivat jo syödä omat karkkinsa näin perjantai-iltana, heti lasten nukahdettua...)

ps. Kuvassa Toivo valmistelee 3-vuotiskakkuaan viime maaliskuussa.

4 kommenttia:

Memma kirjoitti...

Hyviä juttuja noilla teijän pojilla! Hauskaa, että noin pienet ihmsiet on niin kiinnostunu ruuasta ja herkuista:)

Anonyymi kirjoitti...

Joo kivaa että he syövät ennakkoluulottomasti kaikkea, tai ainakin melkein. Pojista on polvi parantunut...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kiva on noita juttuja lukea.
Makeita aamiaisia ym.muori.

soumeliini kirjoitti...

Meillä täällä vesi kielellä luettiin herkkujuttu;) Odotin Mikko-papalta kauhistunutta kommenttia viimeistään oikean voin kohalla, mutta eipä kuulunut...kyllähän me kaikki sen tiedämme, ettei kaikki hyvä ole terveellistä, mutta maistuu harvakseltaan vielä ihanammalle!