keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Olli


Olli on viisivuotias. Olli lukee ja laskee, hyppii ja heiluu, kiipeilee ja keinuu, leikkii ja kiusaa. Olli tarvitsee paljon tekemistä, eikä kotiympyrät aina meinaa riittää! Onneksi nyt on tutustuttu naapurin ekaluokkalaiseen Taruun, kotona on paljon helpompi viihtyä, kun saa pihaan välillä seuraksi jonkun perheeseen kuulumattoman.

Ollille kaverit ovat hyvin tärkeitä. Joskus kavereita tavatessa Ollille riittää se, että hän vain katselee ikätovereitaan: ihan toimettomana, kasvoillaan pieni hymy ja silmissään riemua. Olli rakastaa ihmisiä ja seuraa! Useammin Olli kyllä osallistuu leikkiin ja touhuun, tutumpien seurassa hän ottaa helposti johtajan aseman.

Olli viihtyy kirjojen parissa, kartat ovat yksi intohimon kohde. Olli nauttii, kun asiat ovat järjestyksessä, ja kartoissahan ne ovat. Usein Olli tietää, miten maailman kuuluu pyöriä. Välillä Ollille on hankala hyväksyä sitä, että Aku tai äiti tai isä esimerkiksi ajattelee tai toimii toisella tavalla kuin Ollin logiikan mukaan olisi oikein.

Nyt Olli pyörii tuossa vieressä "Kuinka monta tuntii, vai minuuttii vai sekunttii että mä pääsen pelaamaan?" Niin pelit ja tietokone. Ihana asia pienen (ison) pojan elämässä. Mutta vain viisitoista minuuttia päivässä!

12 kommenttia:

soumeliini kirjoitti...

Jatkoa luonnekuvauksiin..:)) Osuvia juttuja varmasti. Mukava löytää yhteneväisyyksiä näihin enopoikiin <3
Heikkikin on samanlainen "hyvänluontonen" kuin Aku ja kiinnostunut kartoista (saattaa ottaa karttakirjan sänkyyn iltalukemisiksi) kuten Olli, esimerkiksi.
Saatiinko viimein lämmin ilmanala tänne meillekin? Te varmaan ootte jo t-paitasillaan? Mut perässä tullaan, kaikista tuhkapilvistä huolimatta=))

Ode kirjoitti...

Ollin tukkaa ei sitten ajeta.

Anonyymi kirjoitti...

Ompa tosiaankin mukavaa lukea lasten luonne kuvauksia. Aivan mielenkiintoista. Kyllä on tosi mukava tämä blogi systeemi, kysyy vaan sulta Anni viitseliäisyyttä. Mutta sitähän tomeralta Annilta löytyy. Terveisiä koko poppoolle Kauhajoelta.

Anni kirjoitti...

Hyvä Ode! Mukava saada sulta kommentti! Se tukka menee kyllä siistittäväksi lähiaikoina, mutta ei se kauhiasti lyhene.

Terveisiä soumeliinille ja muorillekin! Täällä on tänään ollu noin 20 astetta lämmintä :) Näitä juttuja kirjoittelen ihan vaan omaksi ilokseni, että älähän muori hätäile!

Anonyymi kirjoitti...

No hyvä!

inkamummi kirjoitti...

Hei Täältä Vääksystä. Kivoja uutisia Ollista. Harjoittelemme Annen kanssa tätä blogikirjoittelua.
Inkamummi

inkamummi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
inkamummi kirjoitti...

Täällä Vääksyssä vain harjoitellaan. Vaikeata on.

Anni kirjoitti...

Tsemppiä Vääksyyn! Kyllä se siitä. Mukava, jos alamme saada kommentteja vastaisuudessa sieltäkin. :)

inkamummi kirjoitti...

Täällä on ollut tänään kauhea helle ja sitten satoi ja helle häipyi.
Tässä nyt tietenkin vain katson, vieläkö muistan/ löydän tämän kommenttipaikan.
Hyvää sunnuntaita toivotan.
Olen jostakin syystä melko äänetön, siis kuuromykkä.Kamalaa.
En ole muuten kipeä.

Anni kirjoitti...

Inkamummi: Hyvin tuntuu kommentointi sujuvan! Täälläkin on hellettä, ihanaa. Anne ja Joose olivat tänään vierailulla, ja nautimme kesäsäästä. Toivottavasti saat äänesi pian takaisin!

inkamummi kirjoitti...

Hei taas Vääksystä!
Anne lähetti kuvia Vihreäntalon pihalta. Lapset näyttävät nauttivan ensimmäisistä kesäpäivistä. Piha on auennut käyttöön. Monia uusia mielenkiintoisia asioita lapsilla ja varmaan myös itselläsi, jos puutarhuriksi rupeat.
Hyvää viikkoa, joka tässä on alkamassa. Ääni on jo aukeamassa.
Inkamummi