keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Joudut odottamaan yhden heittovuoron


Mono poliota ja muita sisäleikkejä.

Tänään ryhdistäydyin, ja päätin ulkoiluttaa lapseni 15 pakkasasteesta ja ns. lomasta huolimatta. Nämä lapset pitää nimittäin tätä nykyä pakottaa ulos. Vapaaehtoisesti ja ilman vanhempiaan he eivät sinne mene. Ensin 45 minuuttia hikoilua pukemisten kanssa, sitten ulkoilua pihassa viiden lapsen kanssa, jotka itkivät tai vaihtoehtoisesti känisivät "Kyylmää!" "Saako jo mennä sisälle?" (Harrastusvälineitä ulkona on. Vaatetta on runsaasti.)

Nykyään tykkään itse talviulkoilusta. Miten saisin lapsenikin tykkäämään? No, ensi viikolla ei ole enää paljon vaihtoehtoja, me vaan ulkoillaan tuntikaupalla monena päivänä viikossa kerho- ja eskarikuljetusten (ja odottelujen) vuoksi. Ihan pikkusen mua kyllä hirvittää, jos lapset vaan vinkuu....

Sitten muistan, että kesällä nämä samat lapset eivät koske värikyniinsä moneen viikkoon, ehkä ei moneen kuukauteenkaan: juosta kirmaavat vain ulkona. Ja silloin toivon, että he istuisivat välillä alas, ja tekisivät vaikka yhden mono polion....

Pst. Peli on Akun aikaansaannos. Mummolan Monopoly teki vaikutuksen!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy myöntää että hattuani nostan Anni sulle, kyllä itellä jäis ulkoilut tuossa tilanteessa.
Eikö siellä oo mitään mahdollisuutta avun saamiseksi eskari ja kerho viemisiin?
Toivottavasti nyt kumminkin jo vähän nämä pakkaset hellittäis, niin se teilläkin olis vähän helpompaa.
Kyllä Akulla pää pelaa, eikä kuitenkaan heti kuulu et meillekkin sellainen peli.

Anni kirjoitti...

Muori: ei tässä nyt hattua tarvi nostaa. Nimenomaan koin, että tänään tuo ulkoiluhomma epäonnistui ihan täysin.

Oon itekkin miettinyt, saisko jotain ihmistä kuskaamaan lapsia mun tilalta välillä. Mutta ekaksi ajattelin kuintenkin koittaa, että miten se lähtee taas sujumaan. Ja naapurin kanssa ollaankin tehty yhteistyötä koko syksy eskaripoikiemme kuljetusten kanssa. Olli on muutaman kerran kävellyt yksikseenkin. Kokeilemalle sen vaan näkee. Hermoilen tätä vaan nyt turhaankin etukäteen...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minäkin nostan, villamyssyä. Vieläkö se yhteistyö naapurin kanssa voi jatkua? Miten ne viemiset on, siis ei kai sentään oo erikseen eskari ja kerhomatkat? Teidän porukkahan ois aina siinä tien päällä?
Mutta mahtava tuo Monopolio -peli!!

Anni kirjoitti...

No nyt me keskustellaan vaan siitä kuskaamisesta...
Sama suunta se on. Yhdeksäksi eskarilainen, samoin isompi kerholainen. Pienempi kerran viikossa puoli kymmeneksi. Kerhosta haku aina 11.30. Eskarista 13. Kerho ma, ti ja ke.
Kyllä yhteistyö saattaa jatkua, ei ihan varmaa, kun se toinen poika menee ehkä päivähoitoon. Mutta ajattelin testata nyt sitä, että odottelen kerhon ajan kylillä(ruokakauppa ja leikkipuisto ja kirjastokin ehkä), ja toivon, että Olli tulee itekseen,kun ei saa muuta saattajaa. Että kyllä me kohta taas ulkoillaan!

äiti kirjoitti...

Hauska peli Akulla:) Meilläkin on pelattu monenlaisia pelejä joulun jälkeen. Pukki toi muun muuassa pienen tammipelin, (josta on jo yksi nappula hukassa)se on ollut mieleen koko nelikolle.Toissa päivänä tulin kaupasta Veeran kanssa keskelle kiihkeää Musta Pekka-peliä...
Ehdoton ykkönen pikkupojilla on kyllä ollut "pöytäjäkis". Isompien pelatessa Janne on toiminut kommentaattorina hyvällä menestyksellä(kuulostaa kuulemma ihan Antero Mertarannalta;)
Isommat ovat pelanneet vuoroin pingistä mummolan kellarissa ja minibiljardia vintissä.
Mukava kun ovat keksineet pakkaspäiville muutakin tekemistä, kuin koneella nöpöttämistä.
Nythän on taas ulkoiluilmat suosiolliset(meillä -2¤) Jaakko lähti juuri naapurin Elian kanssa hiihtämään ja laskemaan mäkeä - leikkimökin katolta lumipenkkaan!
mukavia ulkoilu-ja lenkkeilyretkiä teillekin!
Tytöille tulee paketti ehkä vähän myöhässä...

Anonyymi kirjoitti...

Mainio tuo Akun peli! Meidän neiti teki myös noppapelin vanhemmilleen joululahjaksi, noppaa myöten. Osumat olivat lapsen lahjatoiveita; vaaleanpunaiset luistimet, "susupetsi" ynnä muuta sen kaltaista. Noppa oli taiteltu pahvista kuution muotoon. Testattiin peliä toissa päivänä.

Meillä on pelattu viime aikoina ahkerasti myös shakkia (miehet), Unoa ja Rummikubbia (naiset), jonka anoppi kertoi olevan eläkeläisten suosiossa. Blokus sopii kans alle kouluikäisille.

t. Koppelo