keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Täällä tänään 6.10.2010

Aku on tänään viisi vuotta!
Eilen oli kaverisynttärit: Taru, Akseli, Samuel ja Lauri tulivat juhlistamaan oman perheen lisäksi meidän sankaria. Tänään on sitten ollut aikaa koota uusia legoja ja touhuta muiden lahjojen kanssa. Aku on ottanut ilon irti. Hän vaatimattomana totesi jossakin vaiheessa, että "Miks ei ees lippu oo salossa?" Suomenlippu nähkääs.

Olen tänään ajatellut käytännöllisiä ajatuksia, ja ollut käytännön ihminen. Tolkun ämmä. (Lankannut ja vahannut kenkiä. Tiskannut. Hoitanut lapset yksin (Aapo on vieläkin pois kotoa!). Nostanut porkkanat maasta. Miettinyt puutarhajuttuja. Suunnitellut vaatteen ompelemista.) Kyllä luulisi elämän olevan tasapainossa, kun ajatukset askaroivat käytännöllisissä asioissa. Mutta päivä kerrallaan! Huomenna saatan olla taas oma itseni: haihatteleva ja ailahteleva sekoitus käytännöllisyyttä ja kaikkea sen vastakohtaa.

Mitä te puutarhaihmiset sanotte, mitä kasvimaalle kannattaisi tehdä ennen talvea? Kitkeä kaikki, kääntää ja möyhentää? Minulla on ensimmäinen kasvimaani ikinä -ja olen täysi keltanokka, aloittelija, noviisi. Ja tykkään enemmän kysyä teiltä, kuin katsoa kirjasta! :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olenkin odottanut Akun syntymäpäivä-päivitystä! Kyllä lippu salossa olisi ollut paikallaan, mutta ehkä tästä lähtien.

Missä se Aapo on, siis onko jossain kauempana, tekstistä tuli vaikutelma että olisi noin viikko sitten poistunut kotoa.

Puutarhasuunnitelmat vaikuttivat uskottavilta, mutta minähän en ole koskaan kasvattanut mitään. Valtavia porkkanoita, miten säilötte sadon?

Anni kirjoitti...

Anne: Hyvä että pidät poikasi puolta! Totuushan oli, että Aapo oli poistunut samana aamuna. Tuli kotiin sitten kun lapset olivat jo hyvän aikaa nukkuneet. Työtä ja vapaaehtoistyötä (ry). Ja on todella harvinaista, että Aapo on noin pitkään pois (siksikin tuntuu saavutukselta olla lasten kanssa koko päivä yksin, kun en yleensä ikinä oo).

Porkkanat pääsivät kellariin. Ei sen kummempaa säilömistä.

Memma kirjoitti...

Söpöjä porkkanan nosto apureita sulla!:)

Anonyymi kirjoitti...

Puutarhassa ei tarvi syksyllä sadon korjuun jälkeen muuta kuin kääntää kasvimaa, talvi ja routa tekee sitten murentamistyön. Kauniita porkkanoita. mulla ei oo ku muutama noin iso, punajuuret kasvo vähän paremmin. Hieno kuva 5 vuotiaasta ja tietenkin kaikki kuvat aina näistä lapsukaisista on ihania.

äiti kirjoitti...

Täällä yks sun toinenkin muori kateellisena kattelee upeita porkkanoita;) eikä oo lapsissakaan moittimista, niin ovat nauravia ja hyvinvoivan oloisia <3
Meiltä lähti sekalainen sakki Opelilla mökille. Me loput viivytellään vielä hetki kotihommissa ja mennään perästä yöks H-luotoon ja huomenna siikamarkkinoille(kuin menisi markkinoille sata vuotta sitten..:)
Kaikille syksynkirpeitä terkkuja!

Hanna kirjoitti...

Hyvä kuva Akusta. Terkut 5-vuotiaalle, ja vau mitä porkkanoita! Tulee vesi kielelle.

äiti kirjoitti...

Anni, onnea vielä uudelle katolle;) lueskelin näitä blogeja ja lukiessani "eilen tänään huomenna"-blogin jostain syystä ajattelin sinua,kurkistapa sinne!