tiistai 21. syyskuuta 2010

72 m2


Syksy on jo pitkällä.
Sen tietää siitäkin, että pyykkiä ei kannata enää ollenkaan laittaa ulos. Se vaan kastuu.
Meillä on pyykit ja lelut ja ruokailut ja seitsemän ihmistä ja kirjat ja kaikki muutkin kamat iloisesti sekaisin käytettävissä olevissa 72 neliössä. Mukaan on onneksi välillä mahtunut lasten ja aikuistenkin kavereita.

Nyt kiinnostaisi kuulla teiltä vanhemmilta lukijoilta erityisesti, että miten ennen kuivattiin pyykit siihen aikaan vuodesta, kun ulkokuivaus oli mahdoton. Luullakseni asuinneliöitäkin oli silloin niukasti useimmilla.


Joinakin iltoina minä ja/tai armaani riennämme portaat ylös, ja alamme remontoida. Tavoitteena on saada lisää asuintilaa. Mutta kun ajatuksena on edelleenkin, että remontointi on hyvä ja mukava harrastus, niin arvaahan sen sitten, että etenemistahti ei ole kovin vauhdikas... Kuvista saatte käsityksen vintin huoneen (tuleva meidän makuuhuone) remppatilanteesta.

10 kommenttia:

spk kirjoitti...

Ihaltava elämänasenne, ihailtavaa toimintaa! Tällä hetkellä minusta tuntuu, ettei tästä meijän sakista ois samaan. Tuo vaatiin tietyn mahtavan luonteen, että pystyy. Onnittelen sydämestäni! Ei tämmösestä tiukkapiposta ois.

Mutta tulukaahan käymään joskus tiukkapipon ja sen perheen luona - teijän vuoro ;) (Voijaan toki meki tulla, ei sen puoleen, siellä on aina mukava käyvä!)

Anonyymi kirjoitti...

Joo kyllä yhdyn edelliseen, teillä kyllä on tuota kärsivällisyyttä riittänyt ja näköjään edelleenkin se on hyvä.
Tuohon pyykkien kuivaamiseen, muistan omasta lapsuudesta, että pyykit vietiin kylmälle ullakolle kuivumaan ja sieltä sitten tuotiin vähä kerralla huoneisiin sisälle kuivumaan ja sulamaan jäätyneitä vaatteita. Siitä kun pyykit kuivuivat niin olihan hyvän tuoksuisia. Hyvät remontin jatkot vaan, ja mikäs siinä on asuessa kun omassaan saa tehä niinkuin parhaaks näkee.

Unknown kirjoitti...

spk sanoi jotain että "ihailtavaa toimintaa", jossain mielessä tämä on kyllä sen vastakohta kun remppa seisoo väliin melkein kuukausikaupalla.. "tiukkapipo" perheineen olis ite tässä mökissä tehny yläkerranki valmiiksi jo puolivuotta sitte, mä luulen! mut ihan tosi sopii meille että ei ressata rempasta vaan pidetään se kivana harrastuksena ku ei varsin kiirekään sen kans ole vaan tehdään sitä mikä kulloinkin on tärkeetä tai mukavaa tai jtsp. (oikeesti väliin on vaan meikäläisellä laiskottanu pahasti ruveta hommiin, sit on laiskoteltu) No nuo pyykinkuivatushommat nyt vähän tekee tukalaksi olon täällä 70neliössä, onneksi Anonyymi muori antoi, kiitos vaan, vinkkiä että kylmälle vintille vois viedä ne pyykit jäätymään, koetellaan!

äiti kirjoitti...

Harmi, ku pappa taas lähti tuosta justiinsa...no näytän tämän hälle kun kotiutuu maidonhakureissultaan(mikä kaartaa joko Varjakan tai Reksan tallin kautta:)Itellä lähinnä nousee kysymyksiä, mitä ootte suunnitellu tekevänne vintille(ehkä pappa tietääkin?)
Sen voin vaan todeta, ettei se tosiaan hääviä ole lasten kanssa remontin keskellä asua..onhan meilläkin joskus vinttiä rakennettu,Anni varmaan muistatkin..Huipennus oli keittiöremontti, kun astioita tiskattiin wc:n käsienpesualtaassa!

Ihailen tapaanne ottaa rennosti ja tehdä työtä yhdessä:)
Mukava, kun tytötkin ovat jo niin isoja,ei ole lattialla konttaavaa.
Haaveilen, jos pääsisimme isän sairasloman aikana käymään..?

Anni kirjoitti...

äiti: Tervetuloa käymään! Yöpymisasiat pitää suunnitella siten, kun tiedätte tulevanne. Tilaa on vähän, mutta kyllä sitä aina jotain keksitään.

Yläkerrassa siis tehdään nyt tuota meidän makuuhuonetta. Uusitaan/korjataan pinnat. Lautalattia, tapetit seinille ja lautakatto. Matala tila tulee kokonaan vaatehuone-/ ja varastotilaksi. Sitten muutetaan ainakin osan porukan makuutilat vinttiin, ja joskus myöhemmin tehdään se isompi vintin huone, jossa remontti on perusteellisempi.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää, että remontti olisi edistynyt siinä yhdessä huoneessa kuitenkin?! Ette varmaan osta pyykinkuivauskonetta joka olisi ensin mieleen tuleva ratkaisu? Hyvät värit noissa kuvissa (tai siis kuivatettavissa vaatteissa). Laitan tässä juuri pojille kirjettä vähästä aikaa...

Anni kirjoitti...

Anne: Etenee etenee. Juuri tulin ulkoa kantamasta lautoja yläkertaan, ikkunan kautta meni!
Joo mä en tykänny loppujen lopuksi käyttää kuivausrumpua. Muita ratkaisuja etsiskellään.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan sitten kuivauskaappi, mutta se ei kokoonsa nähden ole niin tehokas.

Kate kirjoitti...

Nykyään melekeen kaikilla suomalaisilla on asunnossa ihan liikaa neliöitä tarpeisiin nähden ja sitten niiden ylimäärästen neliöiden lämmittäminen ei oo kamalan ekoa. Tosi söpösti asutte ainakin vielä tiiviisti, ei ois minusta ainakkaan perustelemattoman tilantarpeen vuoksi sammaan.

Oon kuullu et ennenvanhaan pestiin iltasin päivällä likaantuneet vaatteet ja yks vaatekertahan ei älysti vie tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vilma kommentoi pyykinkuivauskuvaa hienoksi:)