tiistai 7. kesäkuuta 2011

Helsingissä

Me käytiin Helsingissä viikonloppuna. Heti kun tultiin kaupungin alueelle, ruvettiin nauttimaan urbaanista ilmapiiristä ("Mä näin kerrostalon!" "Mä näin ratikan!" "Mä näin bussin!"). Ja sitä riemua riitti.

Oltiin Linnanmäellä kahtena päivänä, ja lystiä oli! Kimmokkeena lähtöön toimi arpajaisista voitetut neljä ranneketta. Mietittiin etukäteen, että tarviiko meidän pikkutirrit (2 nuorinta) omia rannekkeita. Tarvivat totisesti!

11 kommenttia:

äiti kirjoitti...

Mahtavia kuvia:)
Mulla harmittaa ku ei tuu kuvattua kesällä ja sitte ku Varjakan retkellä yritin ottaa kuvia,niin zoomi oli jumissa...Tuli Sakua taas ikävä..;(
Oikeesti en oo jaksanu kunnolla perehtyä kuvaamiseen,tuntuu vaan,ett pitäs tallentaa ees jotain hetkiä.
Joko teillä se näyttely on avattu? Taitaa jäädä meillä kuitenki väliin, tuntuu olo niin tukalalle ku on vähän lämpimämpää ja autossa istuminen ei houkuttele yhtään:(
Odotamme innolla suviseuravieraita että nähdään miten hirveesti lapsukaiset on kasvanu!

Anni kirjoitti...

Mää oon kans oikeesti vähän laiska kuvaamaan. Tai ei mulla oo luontevaa ruveta kuvaamaan, kun on jotain äksöniä. Sillon yleensä vaan kuvaan, kun on rauhallisempi hetki ja itellä kuvausfiilis (eli harvoin). Vain alimmainen näistäkin kuvista on mun ottama. Aapo muistaa ja jaksaa ottaa kuvia paljon mua ahkerammin! Onneksi.

Näyttely avataan parin viikon päästä. 22.6. Muutama työ multa vielä puuttuukin...

Anonyymi kirjoitti...

Joo onpa mukava taas tavatatäällä. En meinannu saada tietsikkaa millään päälle, en tiijä onko vika siinä etten oo koko viikolla käyny koneella.
Kuulin jo et olitta ollu Helsingissä. Oli varmaan mieliin painuva reissu.Missä se näyttely on? olen varmaan siitä kuullutkin mut en yhtään muista, onko se kauan aikaa ehtiskö sitä nähdä.

Kesäterkkuja K-joelta.

Anni kirjoitti...

Muori: Näyttely on Asikkalassa 22.6.-31.7. Tervetuloa kylään, niin me viedään sut näyttelyyn!

Anonyymi kirjoitti...

Toi valokuvaaminen on nykyään vähän sellaista tasapaksua kun on niin helppo ottaa kuvia ja toisaalta niistä ei kuitenkaan tule oikein hyviä (siis perusautomaateilla). Vaikka Annin kuvat on kyllä hyviä. Hauskaa kun teillä oli vauhdikas viikonloppu.

Anni kirjoitti...

Anne: Mä oon niin digiajan ihminen, että en paljon muusta kuvaamisesta tiedä. Meinaatko, että vanhan systeemin kameroilla tavan ihmisetkin sai parempia kuvia?

Anonyymi kirjoitti...

Järjestelmäkameroilla meidän tasoiset kuvaajat saisivat hienoja otoksia, jos keskittyisivät asiaan. Toisaalta ennen tuli kamerasta riippumatta vielä epäonnistuneempiakin, kun ei voinut heti tutkia tulosta ja parantaa. Siis järjestelmä-digi tietysti olisi paras.
"tavan ihmiset" - hieno ilmaisu!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli muuten kodissani 50- tai 60 -luvun alussa hankittu Mamiya-merkkinen järjestelmäkamera, joka oli vielä minulla ja Reijollakin... siis Aapon pikkulapsuuskuvat on otettu sillä. Se oli aika hyvä kamera mutta helppo käyttää. Aika hyviä otoksia tuli. Säädettiin valotus ja väännettiin etäisyys näyttämään tarkalta. Pimeällä siihen liitettiin tietysti salamavalo, pakkauksessa oli viisi lamppua, joten ei räiskitty kohtuuttomasti. Sitten oli jännittävää odottaa milloin kuvat olivat kehittämössä valmiit (kolme päivää). Voi voi ne olivat niitä entisiä aikoja.

inkamummi kirjoitti...

Täällä ponteva kuvain ottaja. Kyllä otamme näyttelystä kuvia ja sitten kun ne joskus ovat valmiina, niin lähetetään näyttelykuvia.
Kumpi -Aino vaiko Liina- siinä Linnanmäki-kuvassa niin reippaana kävelee.Kyllä on hauska kuva kuin on puhutteleva se toinenkin kuva.
Terveisiä!!

Anonyymi kirjoitti...

Aino?

Anni kirjoitti...

Ainohan se siinä.